-->

Spartathlon team

ZdravkoC

Zdravko Čufar je izreden ultramaratonec, ki svoje znanje in izkušnje prenaša na mlajše tekače. Na odmevnih slovenskih maratonih, kot sta Ljubljanski maraton in Maraton treh src v Radencih, ga organizatorji vabijo za tempo tekača »zajčka«.

Zdravko se je v zadnjih letih udeležil in uspešno opravil s tekmovanji na naslednjih izredno zahtevnih ultramaratonih:
-Ultra trail du Mont Blanc, 2008, 166 km in 9.600 višinskih metrov;
-Ultrabalaton, 2009, to je tek okoli Baltskega jezera na Madžarskem - 212 km;
-EUROCUP - Evropski ultramaratonski pokal, 2008, kamor štejejo tekmovanja Mnišek, Češka, 50 km; Biel, Švica, 100 km; Celje-Logarska, 75 km; Schwäbishe Gmünd Alb-marathon, Nemčija, 50 km; Wachau, Avstrija, 53 km;
-Supermaraton Zagreb-Čazma, 61,3 km, večkratna udeležba;
-Evropski pokal treh dežel Cerr-cup, Avstrija, Madžarska, Slovenija, 2006, 2. mesto v svoji kategoriji;
-najdaljše slovenske tekaške prireditve: SAM (Slovenski alpski maraton), GM4O (Gorski maraton štirih občin), Tek čez Pohorje, Celje-Logarska, Trans Slovenija:

-Večurni teki:
  • 6 ur – sladkih 6 v Sladkem vrhu
  • 8 ur – Formaraton v Ljubljani (skupinsko 1. mesto)
  • 24 ur – Tek sreče v Grosupljem (3. mesto v kategoriji)
  • 24 ur – Sv. Primož nad Kamnikom (3. mesto absolutno)
V okviru priprav na Spartathlon se bo Zdravko v tem letu udeležil poleg številnih krajših uradnih tekov v Sloveniji še okvirno 10 maratonov in vsaj toliko ultramaratonov v Sloveniji in drugih evropskih državah (od Nizozemske do Grčije).


50cent - Boris Petrović

Mladenič, ki se še išče v ultra tekaških vodah. Nočni 100 kilometrski ultramaraton v Švici, ki ga je pretekel na svoj 30. rojstni dan, je le ena od stopnic, ki jih je že premagal, do naziva ultramaratonec. Sam si šteje k tem ultramaratonu kot največji tekaški dosežek nudenje supporta ZdravkuC na UltraBalatonu 2009. 28 ur spremstva, vožnje z vozilom, postavljanja in podiranja postojank, iskanja trase ponoči, skrbi za dobro počutje Zdravca je zahtevalo maksimalno angažiranost in pustilo na njem skoraj isto utrujenost kot pri Zdravcu, ki je pretekel Balaton.

In ravno Zdravko je tisti, ki mu je ob pivu vrgel kost ter ga vprašal ali bi bil pripravljen iti z njim v Šparto. Z veseljem je sprejel povabilo, hkrati pa vedel, da si je zadal odgovorno nalogo. V ekipo je želel ljudi, s katerimi bo dihal kot eno in bo v vsakem trenutku vedel, da se lahko zanese nanje. Zdravko mu je pri tem pustil proste roke. Ni dolgo premišljeval in zelo hitro izbral dve osebi, ki jima popolnoma zaupa, Aljo in Samota. Kot vodja ekipe je tako prepričan: »Vem, da bomo uspeli, saj zato živimo…«

še1PR - Alja Pregl

Alja je ena fejst punca. Ki ve, kaj hoče, sledi svojim sanjam. In sanje pretvarja v resničnost. Osvaja vrhove - tiste, konkretne, iz zemlje in skal. Pa tudi karierne in domišljijske.
In kdaj pa kdaj osvoji tudi kak "maraton" - v resnici to počne čedalje pogosteje. In premaguje tiste dolžine in višinske metre, ki segajo v področje "ultra".
Tudi kot prijateljica je "ultra": pove, kaj misli, je potrpežljiva, stoji ob strani, nasmejana in vedno s svojevrstnim smislom za humor. In, ko je vsega teka, hribolazenja (ima osvojen celo peruanski Huascaran 6768m, ter kar nekaj 3-5 tisočakov v Peruju, Evropi, Iranu), reševanja s psi, plezanja in potovanj dovolj, si sploh ne oddahne! Takrat se prelevi v profesionalno suporterko: prijateljem na velikih maratonih ali pa kot poslušalka prijateljic ob popoldanskem čaju.

Kaj Alja še rada počne? Rada pleše jemenske plese, plete, kdaj pa kdaj skoči na kak manjši ali večji otok, se poda v neznano, klepeta, se vozi s kolesom v daljne kraje, sprehaja psičko Črno, se veliko druži s svojim Nikonom,... No, vse to pa v naključnem vrstnem redu!

Ob vsem opisanem ji je Zdravkov rek "Čuj, vse je v glavi!" pisan na kožo, zato uspeh Spartathlon teama sploh ni vprašanje ampak dejstvo!

Samo:-) - Samo Kojc

Sladkosned, ki zaužite ogljikove hidrate pokuri za tek, cestno in gorsko kolesarjenje, malo plavanja, tek na smučeh in tudi kakšno rolanje. Česa se ne bi lotil, če bi imel priložnost?
Zraven zimskih pohodov na Pohorje se rad udeleži tudi tekaških in kolesarskih tekmovanj, sploh če so dobro zasedena s člani Tekaškega foruma.
Letos je bil na Zimski avanturi v Kranjski gori. Svoj prvi ultra maraton je pretekel na 35. Supermaratonu Zagreb - Čazma, 62km.
Po njegovih besedah je "ena najbolj odličnih izkušenj" bilo nudenje podpore Zdravkotu na 3. etapi Trans Slovenija Winter Edition.
Zavedajoč se velike odgovornosti pravi: "Šparta, prihajamo!".