-->

nedelja, 6. marec 2011

Pot po Svečinskih goricah

Enkratno.
Rumeni trojček z rdečo piko na beli kapi se je podal na pot zjutraj izpred gostile Fifolt v Spodnji Kungoti. Začetek poti je lepo označen, čudovito pa je označena pravzaprav cela trasa. Vsaj strah je bil odveč, kljub meglici.
Od starta se je pot počasi vzpenjala z manjšimi spusti. Prva KT je lepo vidna ob poti. Spremljala nas je rahla megla in z lahkoto smo našli drugo KT tik pod dobro znano Brlogo. Kljub temu smo se povzpeli na vrh. Iz te smeri zgleda mali puklček.
Štempiljko na KT3 smo našli v nadstrešku pri vhodu v staro hišo Repoluskovih tik pod Plačkim vrhom.
Iz razglednega stolpa se je vseeno nekaj videlo, saj se je meglica že skoraj razkadila. Strm spust proti staremu mejnemu prehodu na Ciringi in dalje v dolino. Obrnemo spet v klanec in pademo na dvorišče Vrezner KT4. Še malo naprej in tu se pojavijo prvi dvomi. Tudi Kopico smo našli z lahkoto, saj je lepo markirano, le malo preveč smo podaljšali, dokler nismo še enkrat prebrali vodnika.
Kmalu srečamo pri Kren-ovih (KT 5) prvo maškaro, čeprav je bila pustna sobota. Verjetno je kdo mislil, da smo mi tri rumene jajčke z belimi kapicami?
V ozadju ljubka vasica Svečina

Spust v Svečino in naprej proti priljubljeni KT6 na Špičniku. Z lahkoto naredimo zanko, da gremo v eno stran malo po Avstriji, nazaj pa strogo po markaciji ali vsaj blizu.

Na Špičniku posnamemo fotko cestnega srčka in ruknemo sladko vince.
Kljub temu, da imamo šest od osmih žigov, je za nami komaj dobra polovica poti. Z novo energijo je naprej kar letelo. Na enem izmed vrhov nas je zavedla skrinjica z vpisnim zvezkom, nismo pa našli žiga. Le par sto metrov naprej se je nahajala prava KT7, seveda pa smo s klicanjem priklicali, da so nam prinesli žig iz hiše. Ucvremo jo naprej in pred nami se odpre dolina Zgornja Kungota.
Smuk dol mimo cerkve in na drugi strani spet v breg. Kolikor je bilo prej več blata, nas je tukaj bolj spremljal sneg, ki je veliko prijaznejši, saj se ne lepi na podplate in ne dela cokle. Vzpon je bil kar razvlečen in prispemo še na KT8. Hišica ob cesti, v vrečki ob vratih pa se je nahajal žig. Od tod bi se lahko spustili v Spodnjo kungoto proti avtu, a mi smo hoteli obiskati še Urban. Tu se markacije malo izgubijo. Le tu in tam kakšna. Sicer se cerkvica na Urbanu vidi z vseh strani in smer ni dvomljiva.
Pogled z Urbana na Maribor

Na Urbanu gibanica in domač breskov sok, potem pa spust v Murgrabn in proti Fifoltki. Zmagali smo.
Trasa je izredno lepa in zelo razgledna. Ker v osnovi ni narejena kot krožna pot, smo izpustili del poti ob meji med Vreznerjem in Dreisiebnerjem. Dolžina po Garminu je ca 43 km. Na poti se splača večkrat se ustaviti in vreči oko po okolici.
Pa srečno pot :-)

Zapisal in pofotkal: ZdravkoC

Profil:

1 komentar:

  1. Res je bila uživancija.
    Čujta, lepo sta zrihtala to objavo. Fotke so zakon! Profil pa tudi ;-)
    Za tiste, ki pogledajo komentarje je tu še GPS sled. ;-)

    OdgovoriIzbriši