-->

sobota, 19. december 2009

Zdravko Čufar se pripravlja za Špartatlon

V letu 2010, v drugi polovici septembra, bo v Grčiji potekal tradicionalni ultramaraton iz Aten v Šparto – »Spartathlon«. Ultramaraton je dolg 246 km in je najtežja preizkušnja izmed vseh evropskih ultra maratonov. Kot tekmovalec se bo tekmovanja udeležil tudi Zdravko Čufar s spremljevalno ekipo.

Zdravko Čufar je izreden ultramaratonec, ki svoje znanje in izkušnje prenaša na mlajše tekače. Na odmevnih slovenskih maratonih, kot sta Ljubljanski maraton in Maraton treh src v Radencih, ga organizatorji vabijo za tempo tekača »zajčka«.

Zdravko se je v zadnjih letih udeležil in uspešno opravil s tekmovanji na naslednjih izredno zahtevnih ultramaratonih:
-Ultra trail du Mont Blanc, 2008, 166 km in 9.600 višinskih metrov;
-Ultrabalaton, 2009, to je tek okoli Baltskega jezera na Madžarskem - 212 km;
-EUROCUP - Evropski ultramaratonski pokal, 2008, kamor štejejo tekmovanja Mnišek, Češka, 50 km; Biel, Švica, 100 km; Celje-Logarska, 75 km; Schwäbishe Gmünd Alb-marathon, Nemčija, 50 km; Wachau, Avstrija, 53 km;
-Supermaraton Zagreb-Čazma, 61,3 km, večkratna udeležba;
-Evropski pokal treh dežel Cerr-cup, Avstrija, Madžarska, Slovenija, 2006, 2. mesto v svoji kategoriji;
-najdaljše slovenske tekaške prireditve: SAM (Slovenski alpski maraton), GM4O (Gorski maraton štirih občin), Tek čez Pohorje, Celje-Logarska, Trans Slovenija:

-Večurni teki:
  • 6 ur – sladkih 6 v Sladkem vrhu
  • 8 ur – Formaraton v Ljubljani (skupinsko 1. mesto)
  • 24 ur – Tek sreče v Grosupljem (3. mesto v kategoriji)
  • 24 ur – Sv. Primož nad Kamnikom (3. mesto absolutno)

V okviru priprav na Spartathlon se bo Zdravko v tem letu udeležil poleg številnih krajših uradnih tekov v Sloveniji še okvirno 10 maratonov in vsaj toliko ultramaratonov v Sloveniji in drugih evropskih državah (od Nizozemske do Grčije).

2 komentarja: