-->

sobota, 30. januar 2010

Dušan Mravlje nam je predstavil Spartathlon


Uvodne okoliščine
Na poti iz maratona Reggio Emilia sem se z legendarnim ultra tekačem Dušanom Mravljetom in njegovo hčerko Nežo pogovarjal o skrivnostih Spartathlona. Dušan mi je ponudil predstavitev za celotno ekipo s spremstvom. Nesebično smo na predstavitev povabili še ostale znane tekače, ki so potencialni kandidati za to dirko. Kot ustrezni termin smo izbrali soboto 30. 1. 2010, in sicer v gostilni Benedik v Stražišču pri Kranju.
Zraven kandidatov so bili povabljeni tudi člani spremljevalnih ekip, zato smo želeli, da sta prisotna tudi Neža in Bof, ki bi znala povedati veliko pomembnega za spremljevalno ekipo z drugega zornega kota. Žal nista uspela priti, prišel je pa Frenk.

Vsebina je bila pestra
Dušan Mravlje je pripravil projekcijo video zgodbe in uradne reportaže dopolnil še s svojim znanjem in poznavanjem Spartathlona in svetovnih atletov, ki so krojili pot tej dirki. Osupljiv posnetek prvega Spartathlona, ko sta bila Kauros in Mravlje na razdalji maratona že v času 2:49:00, pred seboj pa sta imela še več kot 200 km.

Imeli smo se fajn
Naša ekipa je bila popolna. Po predstavitvi smo postavili še številna vprašanja, Dušan pa je povedal še par zgodbic iz svojega pestrega repertuarja in tako smo preživeli nekaj koristnih in zabavnih uric.

Nekaj modrosti:
Telesa ne moreš natrenirat za Spartathlon, delati moraš z glavo.
Spartathlon se ne teče na rezultat, temveč, da prideš v cilj.
Iz teka ne delaj filozofije.
Tu ni romantike.
Ne smeš si privoščiti napak, ena napaka in je lahko končano.
Pomembna je samozavest.
Potrebuješ tri stvari: material iz katerega si, vzdržljivost in močno psiho.


Boris, Zdravko, Dušan, Alja, Samo

Zapisal: Zdravko Čufar

1 komentar:

  1. Vau, očitno ste zelo resno in sistematično zastavili zadevo!!! Verjamem, da bo vam to druženje veliko pomagalo do končnega uspeha v septembru!!!

    OdgovoriIzbriši